Bună, sunt EXPERTUL FINANCIAR 

Numele meu este Julian, și ca și dumneavoastră, sunt responsabilul financiar al echipei de internaționalizare a școlii noastre. Voi fi ghidul dumneavoastră pe parcursul cursului financiar și materialelor.

Mă bucur că sunteți aici, bun venit la bord, noule coleg!

Despre mine

În afară de sarcinile de zi cu zi ca și contabil, sunt responsabil de aspectele financiare ale activităților de internaționalizare.

Sunt bun la cifre și în managementul documentelor, am o înțelegere aprofundată a principiilor financiare și a aspectelor juridice legate de finanțe.  

My Tasks

Pentru fiecare proiect internațional desfășurată de școala mea (fie ca partener sau coordonator, implicând doar mobilitățile fizice sau colaborările online), de obicei eu:

- mă asigur că citesc, înțeleg și aplic toate condițiile contractuale legate de finanțare emise de finanțator, autoritățile naționale și coordonatorul proiectului;
- pregătesc documentele de raportare financiară, instrumentele de raportare internă și fișe de pontaj;
- mă asigur că subvențiile sunt cheltuite în conformitate cu condițiile contractuale, că sunt respectate categoriile de budget și că toate cheltuielile sunt eligibile;
- adun și verific toate documentele financiare de la parteneri;
- sprijin coordonatorul proiectului în planificarea resurselor financiare;
- efectuez transferurile bancare, calculez și plătesc salariile/ contribuțiile sociale conform legilor naționale și prevederilor contractuale;
- pregătesc rapoartele financiare pentru proiect;
- semnalez orice problemă managerului de proiect (de exemplu cheltuieli excesive / insuficiente). 

Educație și experiență

Am studiat finanțele și contabilitatea, și sunt contabil școlar.

Defectele mele

Uneori cer prea multe documente – chiar și pe cele care nu sunt necesare conform condițiilor financiare din contractul de finanțare.

Competențele mele

Iată care sunt competențele cheie de care aveți nevoie ca responsabil financiar, și pe care le veți câștiga prin urmărirea cursului prin care vă voi ghida. Așa cum puteți observa, nicio competența nu este la 100%, deoarece nimeni nu este perfect și există întotdeauna loc pentru îmbunătățire, dar ați prins ideea !

Contabilitate și finanțe

%

Juridic

%

TIC

%

Managementul documentelor

%

Planificarea resurselor

%
FR

V-am stârnit interesul?

Mergeți la cursul de formare !
Puteți accesa cursul de formare utilizând link-ul de mai jos Nu uitați de celelalte resurse (butoanele din menu pentru descărcări și resurse externe)! 

Instrumente

Resurse pentru download

Resurse externe

Pentru orice întrebări suntem aici să ajutăm.

Liceul Tehnologic Petricani

LICEUL TEHNOLOGIC PETRICANI
617315 - Petricani, jud. Neamț


Email: sampetricani@yahoo.com
Tel. / fax: 0233785052

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ 

Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.


This is an OPEN EDUCATIONAL RESOURCE created by SLIDE team within SLIDE Project. You are free to use, adapt, reproduce and share the work as long as you do not use it commercially and indicate the creator (SLIDE Project Team 2018-1-RO01-KA201-049382). More info HERE.