Bună, sunt RESPONSABILUL DE INCLUZIUNE 

Numele meu este Alex, și ca și dumneavoastră, sunt responsabilul de incluziune al echipei de internaționalizare a școlii noastre. Voi fi ghidul dumneavoastră pe parcursul cursului și materialelor de incluziune.

Mă bucur că sunteți aici, bun venit la bord, noule coleg! 

Despre mine

În afară de sarcinile de zi cu zi ca profesor, sunt responsabil de asigurarea accesului la activități internaționale pentru toată lumea. O abordare a egalității de șanse rămâne în centrul strategiei noastre de internațioalizare. Fiecare elev și profesor trebuie să aibă o șansă de participare – sunt aici să ajut. Sunt o persoană empatică și un rezolvator a problemelor.

Activitățile mele

Pentru fiecare activitate internațională desfășurată de școala mea (fie ca partener sau coordonator, implicând doar mobilitățile fizice sau colaborări online), de obicei eu:

- propun măsuri generale de sprijin pentru asigurarea accesului egal pentru toți elevii și profesorii; mă asigur că procedurile de selecție pentru participanții direcți în activități de mobilitate, sunt corecte, transparente, nediscrimatorii;
- identific cazurile de elevi cu oportunități reduse, le evaluez nevoile, schițez și implementez planuri de intervenție, identific resurse și aplic măsuri de sprijin;
- organizez sesiuni de consiliere cu elevii care au oportunități reduse și cu familiile acestora, cu alte părți interesate relevante care pot ajuta (de exemplu autorități locale, organizații gazdă care vor găzdui persoanele cu nevoi speciale, profesori de sprijin);
- organizez sesiuni suplimentare de pregătire pentru elevii cu nevoi speciale;
- propun măsuri de îmbunătățire pentru a învăța materialele și activitățile, astfel încât să poată fi utilizate și de acești elevi;
- furnizez documentația și recomandările specifice pentru fiecare caz în parte. 

My Education and Expertise 

Deși nu este obligatoriu, o diplomă în psihologie/pedagogie specială/asistență socială vă ajută foarte mult dacă sunteți în această poziție. Se întâmplă ca eu să fiu și 'mediator școlar' – acest lucru înseamnă că păstrez mereu legătura cu elevii cu oportunități reduse și cu familiile acestora.

Defectele mele

Am tendința de a mă implica emotional și uneori sunt împovărat cu poveștile și problemele altora. Ei bine, asta nu este un defect în sine – în orice caz, trebuie să învăț să recunosc că anumite aspecte sunt dincolo de responsabilitatea mea și că oamenii trebuie să își asume propriile decizii în viață.

Competențele mele

Iată care sunt competențele cheie de care avem nevoie ca responsabil de asigurare a calității, și pe care le veți câștiga prin urmărirea cursului prin care vă voi ghida. Așa cum puteți observa, nicio competența nu este la 100%, deoarece nimeni nu este perfect și există întotdeauna loc pentru îmbunătățire, dar ați prins ideea !

Empatie

%

Competențe sociale

%

Comunicare interpersonală

%

Organizare

%

Rezolvarea de probleme

%

V-am stârnit interesul?

Mergeți la cursul de formare!
Puteți accesa cursul de formare utilizând link-ul de mai jos. Nu uitați de celelalte resurse (butoanele din menu pentru descărcări și resurse externe)! 

Instrumente

Resurse pentru download

Resurse externe

Pentru orice întrebări suntem aici să ajutăm.

Liceul Tehnologic Petricani

LICEUL TEHNOLOGIC PETRICANI
617315 - Petricani, jud. Neamț


Email: sampetricani@yahoo.com
Tel. / fax: 0233785052

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ 

Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.


This is an OPEN EDUCATIONAL RESOURCE created by SLIDE team within SLIDE Project. You are free to use, adapt, reproduce and share the work as long as you do not use it commercially and indicate the creator (SLIDE Project Team 2018-1-RO01-KA201-049382). More info HERE.