Bună, sunt LIDERUL ECHIPEI 

Numele meu este Georgiana, și, ca și dumneavoastră, sunt coordonatorul echipei de internaționalizare a școlii noastre. Voi fi ghidul dumneavoastră pe parcursul cursului și materialelor despre coordonarea internaționalizării.

Mă bucur că sunteți aici, bun venit la bord, noule coleg!

Despre mine

În afară de sarcinile de zi cu zi ca profesor, sunt responsabilă de asigurarea faptului că internaționalizarea are loc în școala noastră.
Conducerea (leadership), imaginea de ansamblu și gândirea critică sunt calitățile mele definitorii. Sunt o persoană optimistă și ambițioasă, concentrată pe rezultate și pe rezolvarea problemelor. Nu-mi place să mă pierd în detalii. Am un mare respect pentru persoanele care muncesc pentru a duce îmbunătățire și nu doar pentru recunoașterea efortului depus. 

Sarcinile mele

Sarcinile mele sunt în general în aria managementului de proiect, dar nu se reduc doar la asta. Într-o oarecare măsură, ele se aseamănă și cu sarcinile unui manager de portofoliu de produse. Bineînțeles, activitatea mea în școală are trăsături specifice, diferite de cele ale managementului general de proiect, însă principiile generale încă se aplică. În calitate de coordonator al echipei, sunt responsabil de:
- sprijinirea directorilor de școală în dezvoltarea strategiiilor instituțiilor (inclusiv scopurile/obiectivele/ țintele strategice) referitoare la internaționalizare;
- configurarea, gestionarea și formarea echipei de internaționalizare;
- identificarea oportunităților pentru dezvoltarea internațională a școlii (apeluri de proiect, parteneriate, networking);
- scrierea aplicațiilor de proiect și obținerea de finanțări pentru școală;
- gestionarea proiectelor aprobate și finalizarea domentației specifice managementului de proiect – lucrul împreună cu celelalte responsabilități în echipă (planul de management al proiectului, planificarea resurselor, lista cu etape, planul de comunicare și de diseminare);
- supravegherea și coordonarea activității tuturor membrilor atunci când este implementat un proiect, asigurarea faptului că sunt obținute rezultatele așteptate și că sunt întrunite prevederi contractuale / legale.

„Partea dură” în a fi coordinator de echipă constă în faptul că trebuie să îmi asum responsabilitatea pentru orice (inclusiv pentru acțiunile celorlalți membrii de echipă și parteneri de proiect). Dar, în general, activitatea este foarte motivantă. 

Educație și experiență

Pentru a fi coordinator de echipă este nevoie de cel puțin o diploma de licență. A mea este în științe sociale, dar nu contează domeniul atât timp cât întruniți celelalte criterii. De asemenea, sunt destul de bun în managementul de proiect și sunt un manager de proiect autorizat (deși sarcinile mele merg dincolo de managementul proiectului), dețin competențe avansate de limba engleză, și pot utiliza numeroase programe și instrumente de gestionare a resurselor de management de proiect. 

Defectele mele

Sunt o persoană de ansamblu și am tendința să îmi stabilesc obiective foarte ambițioase. Nu îmi place să mă pierd în detalii, întrucât obiectivul meu principal este să văd lucrurile terminate și rezultate concrete. Din acest motiv, uneori intru în discuții aprinse responsabilii de asigurare a calității și de evaluare, care sunt mai orientați pe detalii. Când văd o oportunitate de dezvoltare – mă implic – și uneori acest fapt pune presiune pe ceilalți membrii ai echipei. Am menționat că sunt și puțin dependentă de muncă?

Competențele mele

Iată care sunt competențele cheie de care avem nevoie ca și coordinator al echipei de internaționalizare, pe care le veți câștiga prin urmărirea cursului prin care vă voi ghida. Așa cum puteți observa, nicio competența nu este la 100%, deoarece nimeni nu este perfect și există întotdeauna loc pentru îmbunătățire, dar ați prins ideea !

Leadership

%

Managementul timpului și resurselor

%

Viziune și planificare strategică 

%

Project Management

%

Înțelegerea aspectelor legale și financiare

%
coord

V-am stârnit interesul?

Mergeți la cursul de formare!
Puteți accesa cursul de formare utilizând link-ul de mai jos Nu uitați de celelalte resurse (butoanele din menu pentru descărcări și resurse externe)! 

Instrumente

Resurse pentru download

Resurse externe

Tools

Resources for Download

 External Resources

Pentru orice întrebări suntem aici să ajutăm.

Liceul Tehnologic Petricani

LICEUL TEHNOLOGIC PETRICANI
617315 - Petricani, jud. Neamț


Email: sampetricani@yahoo.com
Tel. / fax: 0233785052

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+ 

Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.


This is an OPEN EDUCATIONAL RESOURCE created by SLIDE team within SLIDE Project. You are free to use, adapt, reproduce and share the work as long as you do not use it commercially and indicate the creator (SLIDE Project Team 2018-1-RO01-KA201-049382). More info HERE.